Общинският съвет не даде съгласие Плевен да бъде част от Асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране

05.07.2016 15:01

Общинският съвет на Плевен не даде съгласието си Община Плевен чрез общинското предприятие „Център за градска мобилност“ да стане съучредител и да членува в Асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране на територията на страната. Предложението подкрепиха само 17 съветници, 7 бяха против, а 11 въздържал се.
„Предложението не получи нужната подкрепа, за да бъде прието. В случая липсваше конкретна и ясна информация относно условията за това членство.

3.12.naredba
Аз лично съм против това да се участва някъде просто заради самото участие, защото не винаги ползите оправдават разходите впоследствие“, коментира на брифинг в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев. И допълни: „На заседанието на Общинския съвет, по време на обсъждане на предложението, стана ясно, че все още няма яснота и за размера на членския внос, който Плевен ще трябва да внася при участието си в тази нова Асоциация“.
Въпросът за необходимостта от създаване на обща Асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране в страната, е разгледан на национална конференция на съответните организации през май тази година. Идеята е Асоциацията да инициира законодателни промени, да бъде създаден единен регистър на издадените карти за паркиране на местата, определени за превозните средства на хора с трайни увреждания, както и единни правила за организацията на паркиране на територията на страната. Това информират от Общински съвет Плевен.

снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: