Силвия Кацарова: Радвам се, че послушах лекарите в МБАЛ „Св. Панталеймон” – Плевен, възвърнах комфорта си

01.07.2016 15:28

Днес се срещнахме с един доволен пациент на МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен – певицата Силвия Кацарова. Да, тя е избрала плевенската клиника, за да възвърне отново здравето и комфорта си, отнети й преди години след една неуспешна операция. Операцията й е направена от екип, ръководен от д-р Пламен Ненов. Часове преди да си тръгне от Плевен изпълнителката на „Топъл дъжд” разказа пред „Плевен за Плевен” за престоя си в МБАЛ „Свети Панталеймон”, разкри и малка част от своите бъдещи планове.

silvia kacarova 

Г-жо Кацарова, какво ви доведе в МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен?

През 2010 г.претърпях една неуспешна операция за смяна на тазобедрена става. За съжаление, може би аз се подведох, тогава беше много модерна такава операция, казваше се преден достъп – с много малък разрез, който не се вижда, когато си сложиш бански. Но се оказа, че не това е важно, а успешната операция. Явно тогава не съм попаднала на специалист, който да може да направи точно този преден достъп. Няколко години не ми беше комфортно, оказа се, че с 4 см е по-дълга ставата. Минала година в МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен ми направиха основен преглед и ми казаха, че е задължително да се направи ревизия на тази операция. Добре, че послушах лекарите тук, защото се оказа, че тези болки, които съм ги имала, съответно и разликата в дължината на двата крака, е довело до изкривяване на гръбнака, до две дискови хернии, които ми създават дискомфорт. Набирах психически сили половин година и се реших.

Имах голям страх заради предишната операция. А сега при тази, д-р Георгиев каква упойка ми сложи не знам, но нямах никакви оплаквания.

Тази операция сега я приех като една почивка, от която имах нужда. Имах страхотен режим – сутрин в 6 часа ми слагаха специална инжекция за разреждане на кръвта, в 7 закусвах кафе с филийка, гледах си новините, после фейсбук. Не се чувствах извън света.

silvia kacarova 1

Целият персонал тук е много приятелски настроен към всички пациенти. Дори към хора от малцинството те са много внимателни и гостоприемни. А това означава, че тази болница ще просперира, защото в днешно време всички пациенти трябва да са еднакви.

Колко време отне лечението Ви в МБАЛ „Свети Панталеймон”?

Цял месец. Операцията се оказа много тежка – около 4 часа и половина. А след това и специална рехабилитация, всеки ден по час и половина.

Как се чувствате сега?

Сега вече мога да ходя и без патерица, но все още се страхувам, въпреки, че трябва да преодолея този страх. От тук отивам на вилата ни, която е близо до Орешака. Трябва да почивам още един месец, след това рехабилитация в Павел Баня и да съм готова за концерта, който ми предстои.

Къде ще е той?

По покана на кмета на Оряхово Теди, аз и Драго Драганов ще сме гости и ще изнесем концерт там за празника на града на 19 август.

След концерта какво Ви предстои – нова песен?

Да, имам нова песен, тя е дует с Орлин Горанов – „Чуден сън”. Тя е готова, но за да я представим аз трябва да се възстановя, може би септември ще е това. Музиката към песента е на Русалин Новаков, а текстът е на Ангел Симеонов.

Какво бихте искали да споделите сега на тръгване от Плевен?

Сърдечна благодарност към целия екип, към д-р Ненов, които ме оперираха, към любимата ми приятелка Елиза Георгиева. Заедно с нея правим страхотни благотворителни концерти и балове и сме в полза на много онеправдани хора. Радвам се, че животът ме срещна с нея, защото по този начин и аз се чувствам полезна. Тя ми подаде ръка, появи се в точния момент в живота ми, за да ми даде насока какво трябва да направя, за да имам същия комфорт, който съм имала и преди с тялото си.

kacarova i d-r nenov

Силвия Кацарова и д-р Пламен Ненов

Снимки: „Плевен за Плевен” и МБАЛ „Свети Панталеймон” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: