48 оригинални графики на Дюрер, Рембранд, Гоя, Колвиц и Стайнлен в Арт-център Плевен!

30.06.2016 8:27

Откритата вчера в Арт-център Плевен изложба – „Западноевропейска графика” – избрани произведения на Рембранд, Дюрер, Колвиц и Стайнлен от колекцията на нашия съгражданин акад. Светлин Русев, ще бъде със сигурност едно от знаковите събития в културния живот на Плевен за 2016-та година. Организатори на събитието са Община Плевен, Ателие-колекция Светлин Русев и Арт-център Плевен. Откриването уважиха заместник-кметът Стефан Милев, началниците на отдел „Култура” – Стефка Григорова и на отдел „Образование” – Йонита Иванова, художници и ценители на изкуството.

sr4
Изложбата представя 48 оригинални графики на Дюрер, Рембранд, Гоя, Кети Колвиц и Стайнлен, които, както припомни акад. Светлин Русев, отдавна е трябвало да намерят своето място в града ни в Графичен кабинет – като част от колекцията „Дарение Светлин Русев”.
„Във време на пълна световна духовна разруха, когато пазарът и рекламата са изместили трайните и сериозни авторитети, знам какво означава показването на подобни гравюри и колко е важно за поддържането на един здравословен духовен климат срещата с истинските големи автори”, коментира акад. Светлин Русев. Той запазва надеждата „срещата с тази изложба да събуди големите възможности на нашия град”…

sr1 sr2 sr3 sr5 sr6 sr7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: