Няма да се увеличават щатните бройки на Северняшкия ансамбъл и ОХ „Гена Димитрова”

30.06.2016 11:53

10.12.jubilee8

Общинските съветници на Плевен не приеха да увеличат щатните бройки на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и  Общински хор „Гена Димитрова”. Вносител на предложението бе кметът Георг Спартански като посочи, че в Община Плевен са били депозирани предложения от вр.и.д. директор на Северняшкия ансамбъл Мариан Туджаров и от диригента на Общинския хор Анелия Дечева.

Ще припомним, че за Северняшкия ансамбъл ставаше въпрос за увеличение с 6 бройки – певци и изпълнители  на гайда и тамбура. За ОХ „Гена Димитрова” предложението бе за една щатна бройка.

Против увеличението на щата в Северняшкия ансамбъл се изказа съветникът от ГЕРБ Петя Василева. Тя посочи, че то се прави от вр.и.д директор на състава и би било по-реалистично да се приеме едно предложение от титуляр на тази позиция, който да има концепция за развитието на Северняшкия ансамбъл.

По повод исканото увеличение с един изпълнител за ОХ „Гена Димитрова” съветникът Пенчо Дреновски се изказа против, тъй като по думите му имало готов човек за мястото и той не можел да пее.

„И двете ръководства на двете институции ще проведат процедура по подбор, не мога да си представя, че просто така ще вземат някой от въздуха. Ако аз съм сериозен ръководител на една такава художествена формация, ще си обява конкурс, ще изчакам да видя колко души ще се явят  и ще направя избор”, коментира кметът Георг Спартански.

След прекратяване на дебатите бяха гласувани направените предложения, но нито едно от двете не събра необходимия брой гласове, за да бъде подкрепено.

Снимка: „Плевен за Плевен“, архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: