Спортната година за СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен завършва по възможно най-успешния начин

29.06.2016 12:20

29.06.yavorov1

Габриел Владимиров – второ място на Държавното индивидуално първенство по лека атлетика с резултат 200 см с покрит норматив в скока на височина за Балканските игри на 2 и 3 юли в град Болу, Турция за старша възраст

СОУ „Пейо Яворов“ е единственото училище в цял Плевен с двама ученици, успели да покрият нормативи по лека атлетика и включени в националния отбор на България за Балканиадата в град Болу, Турция, която ще се състои на 2 и 3 юли, с гордост споделят от школото. Във високия скок с резултат 200 см се класира Габриел Владимиров и Геновева Иванова в хвърляне на копие с резултат от 39,60 м.

29.06.yavorov2

Геновева Иванова – трето място на Държавното индивидуално първенство по лека атлетика за жени с резултат 39,60 м в дисциплината хвърляне на копие, което е покрит норматив за старша възраст за Балканските игри в град Болу, Турция

Единствено СОУ „Пейо Яворов“ – Плевен класира и два отбора на ученически финали по лека атлетика за момчета и за момичета 5-7 клас. Яворовци спечелиха два индивидуални медала, като Стоян Петров пробяга 100 м за 12,00 сек. и остана втори, а Цветан Георгиев пробяга 400 м за 59,23 сек., като взе сребърния медал, с гордост споделя ръководителят на отборите Мариян Георгиев. На Държавното индивидуално първенство за момчета 5-7 клас по лека атлетика два пъти ученици от СОУ „Яворов“ завършиха със сребърни медали в щафетното бягане на 4×200 м, където постигнаха резултат от 1:45:05 мин. и при щафета 4×100 м. за време 47:16 секунди.
Яворовци спечелиха за пети път в последните седем години първо място в турнира по футбол за купата „Освобождението на Плевен“ 3-4 клас. Те участваха активно и в лекоатлетическия турнир „Децата на Плевен“, където техни ученици спечелиха над десет медала, а Цветан Георгиев спечели най-големия приз за най-бързо момче на Плевен. По случай Трети март момичетата от 5-7 клас пък спечелиха първо място в щафетното бягане.

29.06.yavorov3

Отборите по лека атлетика – участници във финалите на ученическите игри за момичета и момчета 5-7 клас

#тагове:

НАЙ-НОВИ: