ФК „Спартак 1919“ (Плевен) триумфира в международния турнир „Nesebar Cup 2016“

28.06.2016 10:34

28.06.spartak1

От 20 до 25 юни се проведе международният детско-юношески турнир по футбол „Nesebar Cup 2016“. В него участваха общо 42 отбора от различни държави, които мериха сили в четири възрастови групи. Плевенските представители ФК „Спартак 1919“ грабнаха купата и първото място в своята възраст. Те изиграха пет мача, в които категорично доказаха своята класа и качества.
В първата си среща плевенчани се наложиха над „Раднички“ (Пирот) с 4:0, във втория двубой те надделяха над „Мечетата“ (Петрич) с 2:1, а в третия постигнаха успех над „София спорт“ с 1:0. Четвъртата среща отново завърши с победа за спартаклии – 3:0 срещу „Пирин“ (Разлог), а в последния си пети мач „синьо-белите“ бяха безкомпромисни срещу „Металик“ (Сопот), побеждавайки с 8:1.

28.06.spartak2
Изключително съм доволен от представянето на отбора, но най-важното за мен е старанието на децата, сподели след турнира треньорът на плевенчани Емил Цветанов. Виждам у тях желание за работа и жажда за победа и това ми дава сили да продължаваме да се усъвършенстваме и да надграждаме започнатото, допълни Шивача. Добрите резултати на отбора са плод на много труд от страна на децата, но и на всеотдайността на техните родители и най-вече на двигателя на отбора – Мирослав Иванов, без чиято подкрепа нямаше да успеем, каза още треньорът на ФК „Спартак 1919“.
Като награда за успеха на децата, Мирослав Иванов и съпругата му Поля Иванова подариха на малките футболисти едно незабравимо преживяване – посещение на аквапарк в Слънчев бряг. Четиричасовите игри и забавления там накараха героите да се почувстват отново безгрижни след трудните пет дни борба.

28.06.spartak3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: