Съветниците ще решават за закриването на дом „Детелина”

27.06.2016 10:02

pleven april 1

Общинските съветници на Плевен ще решават за закриването на дома за деца, лишени от родителски грижи „Детелина”. Това е едно от предложенията, които предстои да бъдат разгледани на предстоящата сесия на Общински съвет – Плевен, насрочена за 30 юни.

В него се посочва, че съгласно приетата национална стратегия се цели намаляването броя на децата в домовете, какъвто е ДДЛРД „Детелина” – Плевен. В същото време от февруари 2015 г. на територията на Плевен са разкрити 6 центъра от семеен тип за настаняване на деца и младежи, изведени от специализирани институции. В момента в четири центъра са настанени деца и младежи без увреждания. Именно те са алтернатива на ДДЛРГ „Детелина”, от където са изведени 30 деца, а останалите от 1 юни са интегрирани в семейна среда.

Закриването на дом „Детелина” е заложено и в Общинската стратегия за развитие на социалните услуги 2016-2020 г., в частта на планирани социални услуги в общината.

Предложението, което ще трябва да разгледат и гласуват съветниците е за закриване на дома считано от дата 1 септември 2016 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: