Плевенчани участваха в историческата възстановка „Освобождението на Свищов – 1877 г.“

27.06.2016 7:13

svistov

Вчера от 10.30 часа в гр. Свищов в местността „Паметниците“ започнаха честванията на 139 години от Освобождението на първия български град от османска власт. Представители от Регионалния клуб в Плевен към Национално дружество „Традиция“ взеха активно участие в историческата възстановка „Освобождението на Свищов – 1877 г.“, която беше част от празничната програма. Това информира секретарят на организацията в Плевен Милен Първанов.

svostov 2

Идеята за възстановката е на кмета на Община Свищов – Генчо Генчев, която се реализира съвместно с представителите на регионалните клонове на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна.

Няколко стотин зрители от Свищов и околните населени места бяха свидетели на изключително зрелищни моменти свързани с форсирането на река Дунав от руските войски. Възстановката се явява генерална репетиция за догодина, когато ще бъдат чествани 140 години от преминаването на руските войски на Дунав край Свищов, като се предвижда тогава тя да бъде още по-мащабна и атрактивна.

Снимки: Национално дружество „Традиция“

svistov 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: