В Никопол, Белене и Долна Митрополия ще отбележат Деня на река Дунав – 29 юни

27.06.2016 15:09

danube day

Басейнова дирекция „Дунавски район“, Изпълнителна агенция по околна среда и регионалните инспекции по околната среда и водите в Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе активно се включват в организирането и провеждането на инициативи за Деня на Дунав – 29 юни. През тази година са предвидени екологични акции, художествени и спортни надпревари, пленери, дискусии, изложби и градски тържества, информират от БДДР.

На територията на област Плевен за поредна година Празник на река Дунав ще бъде организиран в село Байкал, община Долна Митрополия. В Никопол ще се проведе Дунавски детски панаир. За първи път ще се организира Фестивал на Дунав в Белене с богата концертна програма, кулинарни състезания и художествени надпревари.

„Бъди активен“ е мотото и през тази година на Деня на Дунав. Целта на кампанията е да се насърчат живеещите в Дунавския басейн да бъдат активни в опазването на реката и притоците й.

Денят на Дунав се отбелязва на 29 юни – датата, на която е подписана Конвенцията за опазване на река Дунав. Чрез различни инициативи се показва жизненоважната роля на река Дунав и нейните притоци. Мисията на Деня на Дунав е да привлече вниманието към значението и опазването на реката и притоците й. Организатор на кампанията на европейско ниво е Международната комисия за опазване на река Дунав.

Подробна информация за кампанията можете да намерите на интернет страницата на Министерство на околната среда и водите, на Басейнова дирекция „Дунавски район“ и на Международната комисия за опазване на река Дунав.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: