РДПБЗН – Плевен провежда разяснителна кампания в пожароопасния сезон

22.06.2016 12:16

22.06.pojar

В горещите летни месеци и с повишаване на дневните температури се създават предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари. Необходимо е стриктно спазване на специфични противопожарни мерки за опазване на земеделските земи, посевите, горите и имуществото на гражданите.
От РДПБЗН – Плевен за територията на област Плевен за поредна година се провеждат информационно-разяснителните кампании „Спри горските пожари – научи как” и „Пази реколтата от пожар”. От Пожарната приканват местните органи на изпълнителната власт, медии, доброволни формирования, учебни заведения, неправителствени организации да популяризират специфичните информационни материали, графични карета, слоганите на кампаниите и анимирани флаш банери за опазване на земеделските земи и горските територии от пожари, които са публикувани на информационния сайт на ГДПБЗН – МВР www.pojarna.com.
От РДПБЗН – Плевен апелират към гражданите за спазване правилата за пожарна безопасност в горските и земеделски земи, както и за предприемане на адекватни действия при вече възникнали пожари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: