Четирима плевенски учители с отличия от международен конкурс

21.06.2016 7:59

21.06.nagradi

Близо 160 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до дванадесети клас, от извънучилищните образователни звена, както и директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогическите факултети на ВУЗ от цялата страна и чужбина изпратиха свои разработки за участие в международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и на учениците”. Организатори са Синдикатът на българските учители, Фондацията „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителният комплекс (СОК) „Камчия” с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Жури в състав: председател – доц. д-р Райна Захариева, и членове – Величка Николова, Деница Танева и доц. Емилия Лазарова-Генчева, съвместно с представители на партниращите организации и съгласно обявените критерии, излъчиха наградените. Сред спечелилите призови места в отделните категории са следните плевенски учители:
Секция на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация
Белла Константинова Хараламбова, ст. учител по музика в НУИ „Панайот Пипков”, гр. Плевен: „За по-справедлив и хуманен свят – мотивация, иновации, духовност”- есе
Специална награда на председателя на Синдиката на българските учители
Хризантема Йорданова Стефанова, ст. учител в ОУ „Св. Климент Охридски”, гр. Плевен: „Извънкласните дейности – проекти и други инициативи”;
Ваня Иванова Банчева-Георгиева, гл. учител в ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Плевен: „Работа по проекти”;
Ралица Костадинова Георгиева – ресурсен учител в Ресурсен център Плевен: „Педагогическият ми опит в извънкласната дейност при деца с интелектуални затруднения”.
Номинирането на призови места в отделните категории ще бъде по време на заключителната част на конкурса-семинар в СОК „Камчия“ (1 – 5 септември 2016), където участниците с най-голям равен брой точки ще представят публично своите разработки. В рамките на този форум ще се състои тържествената церемония за награждаване на отличените.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: