Два случая на марсилска треска и един на вирусен хепатит регистрираха в Плевенско

21.06.2016 13:51

19.08.rzi

През миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 50 заболявания, срещу 56 за предходната седмица, съобщават от Здравната инспекция. От групата на чревните инфекции са съобщени 8 случая, колкото и за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 5 ентероколита – по 1 в Петърница, Гулянци, Искър, Крушовица, Долни Дъбник; 2 ротавирусни гастроентерита – по 1 в Славяново и Крушовене; 1 вирусен хепатит в Плевен.
От групата на капковите инфекции са регистрирани 39 случая, срещу 46 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 33 варицели – 20 в Плевен, 8 в Левски, 2 в Долна Митрополия, по 1 в Милковица, Божурица и Гривица; 3 скарлатини – 2 в Плевен и 1 в Долна Митрополия; 3 туберкулози – по 1 в Долна Митрополия, Малчика и Гулянци. От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, срещу 1 за предходния период. От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани 2 случая, срещу 1 за предходния период. По нозологични еденици и населени места те се разделят както следва: 2 марсилски трески – по 1 в Ясен и Дисевица.
От групата на половопредаваните инфекции няма регистрирани случаи, както и за предходния период. От групата на паразитозите е регистриран 1 случай на ехинококоза в Червен бряг, като за предходния период няма регистрирани случаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: