За младежите от Плевенско: Възможност за обучение и работа в Германия

19.06.2016 15:07

stroiteli

Възможност за професия в областта на строителството и над 30 000 евро възнаграждение за три години ще получат български младежи в Германия, ако се включат в програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU) през новата учебна година. Това информират от Агенцията по заетостта.

До края на месеца желаещите да се развиват в областта на строителството младежи имат възможност да подадат документи за професионално обучение в Германия. Агенцията по заетостта дава шанс на 30 кандидати да започнат обучението си в рамките на програмата.

Предложението е за платено 3-годишно професионално обучение. Германският строителен център за образование и квалификация BiW BAU с партньорството на Агенцията по заетостта ще обучи в Германия по специалностите „пътен строител”, „строител-бетон/стоманобетон” и „строителен дърводелец” младежи на възраст от 20 до 27 г., завършили средно образование.

Програмата „Работата на моя живот” (MobiPro EU) предвижда и безплатен интензивен курс по немски език. След езиковия курс, в края на месец август, младежите ще заминат за Германия, където започва 6-седмичната им практика в строителни компании. Тези 6 седмици имат за цел професионално и културно ориентиране. През този период на подготвяща бъдещото професионално обучение практика те ще получат стипендия в размер на 818 евро месечно (или  1 227 евро общо за месец и половина). Разходите за път до Германия се заплащат от програмата.

През месец октомври 2016 г. започва същинското обучение, като през първата година обучението на цялата група български младежи ще се извършва от Строителния център за образование и квалификация BiW BAU. Успоредно ще се извърши и допълнително задълбочено езиково обучение. Заплащането през първата година е 818 евро месечно.

През втората и третата година стажантите ще се обучават на работното си място  в обучаващи строителни предприятия със стабилни пазарни позиции и дългогодишна история. Месечното възнаграждението за предоставения труд в обучаващите предприятия възлиза на 836 евро през втората година и 1 056 евро през третата.

Желаещите да се включат в програмата следва да изпратят автобиографии на английски или немски език на следния имейл: [email protected].

Крайният срок за подаване на документи е 30 юни. Веднага след подаване на документите ще бъде провеждано интервю.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: