Малките герои от ФК „Спартак 1919“ с голям подвиг – четвърто място в България

15.06.2016 9:40

15.06.spartak1

От 10 до 12 юни в Трявна се проведоха финалите на Републиканското първенство по футбол за детско-юношеските школи в България. За първи път от 20 години плевенски клуб се класира за участие на тези финали, където по право място намират осемте най-добри отбори в страната. ФК „Спартак 1919“ – Плевен си извоюва място сред грандовете след една много тежка състезателна програма в рамките на два сезона. Детската школа на ФК „Спартак 1919“ е сформирана едва преди 10 месеца – през август 2015 г., от ентусиазирани родители и деца, обичащи футбола, но осъществяването на проекта се дължи най-вече на безрезервната отдаденост на главното действащо лице – Мирослав Иванов. Той посреща всички финансови изисквания на клуба – екипи, участия в турнири, тренировъчна база и др. Заедно с треньора – бившият футболист на „Спартак“ (Плевен) Емил Цветанов – Шивача, те целенасочено, упорито и всеотдайно направиха отбора конкурентоспособен на най-големите футболни школи в страната. За 10 месеца ФК „Спартак 1919“, в който се състезават деца набор 2004, 2005 и 2006-а, взе участие в 11 турнира в страната и чужбина, завръщайки се с купи, медали и престиж.
Тимът се бори във формата Футбол 9 (деца, родени през 2004 г.), но основната част от футболистите са по-малки с година, дори две, от конкурентите си. Това че са по-малки не им попречи да покажат воля, упоритост и постоянство в тренировките и усилията им бяха възнаградени. Децата спечелиха безапелационно зоналната надпревара, като изметиха по-големите си „колеги“ от „Литекс“ (Ловеч), „Левски“ (Левски), „Фортуна“ (Плевен), „Бенковски“ (Тетевен), „Мизия“ (Кнежа) и ОФК „Спартак“ (Плевен), а след оспорвани квалификационни мачове категорично се наложиха над „Янтра“ (Габрово) и „Етър“ (Велико Търново), отстранявайки ги по пътя към финалите.

15.06.spartak2
На терените в Трявна плевенските лъвчета се изправиха срещу утвърдените вече тимове на ЦСКА (София), „Прециз“ (Монтана) и „Берое“ (Стара Загора), като затубиха мача си само срещу „армейците“. След груповата фаза, където останаха втори, те се изправиха срещу „Левски“ (София) в борба за третото място. Така, равносметката от финалите е първо място за „Ботев“ (Пловдив), второ за ЦСКА, трето – „Левски“ и четвърто ФК „Спартак 1919“. След тях останаха именити тимове, като „Пирин“ (Благоевград), „Лудогорец“ (Разград), „Берое“ (Стара Загора) и „Прециз“ (Монтана).
Можем да кажем едно голямо „БРАВО!“ на бойците за големия подвиг – главата на отбора Мирослав Иванов, треньора Емил Цветанов – Шивача и истинските герои:
Никола Йотов (вратар)
Пламен Иванов (капитан)
Васил Тошев
Преслав Георгиев
Мартин Трифонов
Захари Иванов
Мартин Димитров
Владимир Димов
Кирил Андреев
Илиан Джаров
Момчил Емилов
Манол Йосифов
Вилислав Василев
Валентин Митев
Евстати Маринов
Виктор Величков
Кристиян Димитров
Светослав Георгиев
Светослав Гугучков
… както и благодарност на техните родители за постоянството и любовта към футбола и отбора.
Попътен вятър, момчета! Очакват ви още много успехи, с които да прославяте името на град Плевен в страната и чужбина. Вярваме във вас и се гордеем, че ви има!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: