Богата програма ще радва беленчани за Фестивала на река Дунав

14.06.2016 14:52

22.07.belene

Международният ден на река Дунав – 29 юни, тази година ще прерасне във „Фестивал на река Дунав 2016 година“, който е първият по рода си на територията на ПП „Персина“ и предстои да бъде организиран в Белене с богата програма и много инициативи. Това съобщават от Дирекцията на парка. Ден на река Дунав се празнува за 13-а поредна година, след подписване на Международната конвенция за опазване на река Дунав в София през 2004 г. Над 81 милион жители в 14 държави празнуват на този ден, като част от голямото Дунавско семейство.
Тази година Община Белене и Дирекция на Природен парк „Персина“ подготвиха богата и разнообразна програма. Към фестивалните дни, като съорганизатори се включиха Общински детски комплекс Белене, Басейнова дирекция Дунавски регион – Плевен и „Ловно-рибарско сдружение Никопол“. Празненствата ще започнат на 29 юни с рисунка на асфалт с децата от Общински детски комплекс Белене и ще продължат на 01 и 02 юли (петък и събота), като най- богата и интересна е програмата на 2 юли. В петък, 1 юли от 17:00 часа ще се открие изложбата „Впечатления“ на артиста Иван Донов, която ще прерасне в авторски концерт на твореца. Мястото на събитието е Посетителският център на ПП „Персина“. Изложбата ще гостува на центъра до края на месец юли. Входът е свободен.
На следващия фестивален ден 02 юли, мероприятията са предвидени от сутринта, за най-раннобудните „Ловно-рибарско сдружение Никопол“ организира за втора поредна година Екстериорна киноложка изложба в парка срещу хотел „Престиж“ от 09:00 часа.
За малките природозащитници и приятели на ПП „Персина“, Дирекцията на Парка организира дунавска забава, детски празник „Речна щуротека“ – много игри, танци, песни с клоуна Пепи, награди и много изненади. Заповядайте малки и големи пред Посетителския център на ПП „Персина“ от 11:00 часа. Вход свободен.
От 17:00 часа ще бъде даден старт на кулинарното състезание „Дунавска трапеза“, където всеки любител на традиционните дунавски ястия и страстен кулинар може да се включи. Фестивалната програма ще продължи с концерта „Дунав пее и играе“, в който ще бъдат представени фолклорните традиции на региона. В концерта ще вземат участие фолклорни състави и оркестри от Белене, с. Деков, с. Бяла вода, с. Ореш, с. Новачене и Никопол. Началото на концерта ще бъде поставено от 18:00 часа. Мястото е отново Пред Посетителския център на Парка.
Фестивалът на река Дунав ще бъде закрит с изпълнение на рок група @The E.G.O. Дунавски рок ще разтърси брега на реката от 21:00 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: