Куп медали за най-малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“

13.06.2016 7:28

shah spartak

На 11 юни в град София се проведе 11-ят турнир за „Купата на МОЛ България“ по ускорен шах. Той се игра в 7 кръга по „Швейцарска Система“. В него участваха 68 състезатели от цялата страна. Сред тях бяха и четирима шахматисти от СКШ „Спартак Плевен XXI“, като трима от тях взеха медали.

Кристиан Георгиев доказа,че вече е име сред своите връстници и с 5,5 точки от 7 възможни спечели трето място в турнира и куп награди от спонсорите. Със същия брой точки на четвърто място се класира неговия съотборник  Кристиан Милев. Кристиан, който е вицешампион на България по блиц, получи златния медал за най-добре представил се състезател извън първите трима. Мартин Попов, който скоро ще навърши седем години, набра 5 точки и убедително спечели първото място при 6-годишните.

Четвъртият състезател на „Спартак Плевен XXI“ бе Йоан Илиев, за който това бе първо състезание от подобен род. Той се представи отлично като спечели цели 4 точки и ако имаше награда за най-добър дебютант, сигурно щеше да я получи, коментират от плевенския клуб.

Втората радост за плевенчани дойде от 10-ят турнир „Купата на Лъвчетата“. Той бе по класичеки шах. Състоя се на 11 и 12 юни и бе организиран от ЦСКА.В група „А“ на турнира взеха участие  40 състезателя от цялата страна. Турнирът с 6 точки от 7 възможни бе спечелен от Калоян Попвасилев от  „Спартак Плевен XXI“.

Като за десерт в почивните дни дойде още една новина.от к-т „Албена“. Там се играха финалите на Ученическите игри по шахмат (5-7). Отборът на МГ „Гео Милев“ е спечелил второто място, а Владимир Върбанов който е състезател на плевенският клуб, е победител на втора дъска с 8,5 от 9 възможни. На женската дъска победител пък е Белослава Кръстева от СМГ „П.Хилендарски“ (София), постигнала 9 от 9 точки. Тя също е състезател на  „Спартак Плевен XXI“.

Снимка: СКШ „Спартак Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: