Потвърдиха осъдителната присъда за 36-годишен мъж, системно изнасилвал малолетната си дъщеря

07.06.2016 14:45

12.01.rape

Върховен касационен съд на Република България потвърди осъдителната присъда постановена от Окръжен съд – Плевен, с която на Златко С. от с. Ясен е наложено наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 13 години при първоначален строг режим на изтърпяване. При определяне на размера на наказанието съдът се е съобразил със задължителните изисквания на закона и е намалил с 1/3 размера на определеното наказание от 20 години лишаване от свобода, тъй като осъденият е признал вината си и производството се е развило като съкратено съдебно следствие.
Присъдата е постановена по внесен от страна на Окръжна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу Златко С. за това, че в периода 15.02.2015г. – 02.04.2015г. в с. Ясен и с. Горна Митрополия, в условията на продължавано престъпление се съвкупил с низходяща сродница – малолетната си дъщеря, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.
Осъденият системно злоупотребявал сексуално с по- голямата си дъщеря като в хода на разследването са установени и доказани безспорно четири отделни случая на осъществени насилствени сексуални акта помежду им. За останалите случаи пострадалата се затруднява да индивидуализира време и място на извършване на посегателствата. За да реализира престъпните си намерения осъденият Златко С. удрял пострадалата и я заплашвал, че ако сподели с някого за ставащото ще убие нея и майка й и ще остави жива само по-малката й сестра.
При постановяване на присъдата съдът е привел в изпълнение и наказанието по друга по-стара присъда на осъдения в размер на 3 месеца „Лишаване от свобода“.
Осъденият е с мярка Задържане под стража от фазата на досъдебното производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: