Дават шанс на 15 младежи от бедни семейства от Плевенско да продължат средното си образование

07.06.2016 12:37

7.06.proekt

Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ съвместно с Фондация „Тръст за социална алтернатива“ реализират програма „Равен шанс – достъп до средно образование“. Повече подробности около нея днес пред медиите разкриха от екипа на СПОФ „Читалища“. Целта на програмата е да подобри достъпа до средно образование на 15 ученици от социално слаби семейства, като премахне основни образователни бариери. Програмата се администрира от партньорски организации, работещи по места, които закупуват и предоставят карти за транспорт и учебници на ученици от 8 до 12 клас с доказана финансова нужда и мотивация за продължаване на образованието.
Срез условията за кандидатстване са учениците да са от социално слабо семейство, в което максималният доход на всеки член не надвишава 375 лв. месечно. Ученикът трябва да има необходимост от пътуване с извънградски/междуселищен транспорт до училище и обратно всеки ден или да бъде настанен в училище или квартира. Предимство се дава на на ученици, които са получили подкрепа през предходната учебна година, при условие, че отговарят на критериите, включително имат редовно посещение в училище и успех не по-нисък от 3.50.
Срокът за кандидатстване е 15 юли, като учениците трябва да представят копие от бележник (първа страница с имената и данните на ученика и страницата с годишните оценки и отсъствия за предходната учебна година); документ от училище, удостоверяващ, че ученикът е записан в училището за учебната 2015-2016 г. (при смяна на училището); мотивационно писмо/есе от ученика за участието му в програмата; документи, удостоверяващи семейно положение и доходи; документ/служебна бележка от работното място на всеки от родителите за доходите им за последните 3 месеца или служебна бележка от Бюрото по труда или Отделите за социално подпомагане в случаите, когато родителите са регистрирани като безработни или социално слаби; анкета-препоръка за ученика от негов учител.
Документите трябва да се предоставят/изпратят до офиса на СПОФ „Читалища“: 5800 Плевен, пл. „Възраждане“1, офис 311, тел./факс: 064/83 65 58.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: