„Кайлъче фест” прави ежедневието по-цветно, посетете го! /фотогалерия/

03.06.2016 16:43

fest

От днес и през уикенда „Кайлъче фест” може да направи вашето ежедневие и това на децата ви по-цветно и забавно. Фестивалът, който се организира от фондация „Диря“, спечели финансиране по раздел III от Културния календар на Община Плевен.

Програмата днес включва работилнички за „овълшебяване” на поляните с хамаци, прежда, бои, кукли и декупаж, кулинарно ателие и музикални интерактивни игри.

fest 1

Утре от 11.30 часа започват творческите ателиета за рисунки, кукли, картички и Книготека. Инициативите са свързани с отбелязването на Международния ден за защита на децата – жертва на агресия, затова е предвидена и беседа за правата им. Отново ще се проведе кулинарно ателие, ще има интерактивна читалня и стихоплетница, а вечерта от 19.00 часа започва куклен театър.

fest 2

Темата на последния от фестивалните дни е опазването на околната среда. Предвидени са творчески работилнички за рециклирано изкуство, ателие – беседа за засаждане, рисувално ателие, игротека, „Обелки и обеци” – творческа работилничка за накити и др. Тридневните инициативи ще завършат с игра – състезание за почистване на поляните.

Изберете си ден и се разнообразете като посетите „Кайлъче фест”, разположен на поляните в началото на парк „Кайлъка”.

fest 3

fest 4

fest 5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: