С презентация за защитените видове започна Денят на отворени врати в РИОСВ-Плевен

03.06.2016 11:10

eko2

С презентация „Животно в беда, защитени видове“ в присъствието на ученици от Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ в Плевен започна Денят на отворени врати в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Поводът за инициативата е предстоящият Световен ден на околната среда – 5 юни.

Учениците участваха в дискусия за това как се унищожават дивите животни, защо намалява тяхната популация и как се преследва тази незаконна търговия. „Ако от тук нататък не се спре това, ние ще ставаме свидетели как изчезват застрашени и силно застрашени видове”, подчертаха инспекторите от РИОСВ-Плевен. Младежите получиха и много полезна информация за това какво да правят, ако намерят защитено животно, видяха и снимки на такива, които са попадали под грижата на плевенските екоинспектори.

eko3

Днес инициативата ще продължи с  РИОСВ – Плевен с още една презентация –  „Защитени зони „Седларката“ и „Лястовицата“. Началният час е 15 ч. Всички граждани, които имат интерес, могат да посетят до 16 часа днес информационния център на ул. „Александър Стамболийски” № 1А.

eko1

eko4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: