ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен отбеляза Деня на Ботев

02.06.2016 15:45

2.06.pghvt

Днес ПГХВТ „Луи Пастьор” – Плевен отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата, съобщи преподавателят в школото Соня Ковачева. Рецитал, посветен на революционера, публициста и общественика Христо Ботев изнесоха възпитаниците на Гимназията, а гости на тържеството бяха ученици от плевенските училища ОУ „Д- р Петър Берон”, ОУ „Н.Й. Вапцаров” и ОУ „Лазар Станев”.
Животът и дейността на Христо Ботев бяха представени чрез презентация. Гостите имаха възможността да разгледат пресъздадения исторически кът, свързан с делото на великия българин. Заветната мисъл: “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…”, произнасяна не само от историци и поети, а и от най-обикновени българи, винаги съпровожда цялостния образ на Ботев – когато чуем името му, ние се сещаме за портрета му, за славния подвиг на четата му и за гениалните стихове, написани в името на Хаджи Димитър”, споделиха учениците.
В словото си участниците в тържеството посочиха, че датата 2 юни събира в себе си минало, настояще и бъдеще и ни превръща в единно цяло, в една надежда, в един устрем.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: