Деца наредиха изложба в подкрепа на малката Яна

01.06.2016 18:59

izlojba deca 1

Тази вечер в Къщата на художниците в Плевен бе открита детска изложба. Тя е по-различна от всички други изложби с творби на малки художници. Автори на рисунките са децата от Арт школа „Таланти”, Българско училище в Сиатъл, САЩ и 140-то СОУ „Иван Богоров”-София. Всички събрани средства от продажбата на детските рисунки ще бъдат предоставени за лечението на малката Яна Димитрова. Тя е само на 1 годинка и 8 месеца, но от 5-месечна възраст е с диагнозата двустранен невропастон.

През миналата година Яна е оперирана в Тюбиген, Германия. Претърпяла е 6 химиотерапии.

Поради съмнения за рецидив детето трябва да замине отново за Германия, за да се направят нужните изследвания.

izlojba deca 5

Здравната каса не поема лечението на Яна. Тя се нуждае от хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, се нуждае от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс.

izlojba deca 2

Тази вечер при откриването на изложбата Ралица Петрова, ръководител на Арт школа „Таланти” благодари на всички, помогнали за реализацията на идеята и разбира се най-вече на децата, дарили своите творби. Своята благодарност изказа и бащата на Яна – Цветан.

izlojba deca 3

Поздрав към малките творци отправи и председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, който се обърна към тях с думите: „Продължавайте да помагате на деца! Правете добро”. Сред гостите на откриването на експозицията бе и началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова.

Изложбата ще остане до края на следващата седмица.

Можете и вие да се включите в благородната инициатива като дарите една малка сума и направите едно голямо добро!

izlojba decaizlojba deca 4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: