Топлата вода в Плевен по-евтина с 14% от 1 юли?

28.05.2016 17:16

Shower woman. Happy smiling woman washing shoulder showering in bathroom.

Комисията за енергийно и водно регулиране предлага цената на тока за бита да остане почти без промяна, а топлоенергията да поевтинее с до 16 на сто от 1 юли. Замразяването на цените на електроенергията и понижението за топлата вода стават възможни заради ниските цени на природния газ. Очаква се те отново да се понижат с около 10 на сто от юли, съобщава БНР.
Без никаква промяна остава цената, по която ЧЕЗ ще продава електроенергията си на битовите потребители. За клиентите на ЕVN е предвидено поскъпване от 0.6 на сто. Отново под процент, 0.9 на сто, но поевтиняване на тока се готви за абонатите на Енерго – ПРО.
Доста по-големи разлики ще има при цените на Топлофикациите. Неколкократното поевтиняване на природния газ, дава възможност за намаляване на цените на топлоенергията с 16 на сто в Разград, с 15 процента във Враца и с 14 на сто в Плевен. В София, топлата вода ще се продава с 10 процента по-евтино, а в Бургас и Варна ще струва с 9 на сто по-малко. Понижение с четири процента се очаква в Пловдив и Велико Търново. При Топлоцентралите, работещи с въглища в Русе, Перник и Габрово, цените остават почти същите. Единствено поскъпване с четири на сто има за Сливен.
Преди да бъдат окончателно приети, всички ценови предложения, ще бъдат подложени на обществено обсъждане.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: