В Никопол отличиха изявени ученици

25.05.2016 14:45

9.07.nikopol

Кметът на община Никопол д-р Валерий Желязков е отличил изявени ученици по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, информират от пресцентъра на местната управа.

Поздравителен адрес и предметна награда е получила Ния Георгиева от 8 клас на СОУ “Христо Ботев“ – Никопол. Тя се е представила успешно в Четвъртото международно състезание по английски език „Хипо”, организирано от ГлобалХипо, което има за цел да популяризира важността на английския език и да обедини деца от различни страни. Състезанието е предназначено за ученици от 10 до 19 годишна възраст (5 възрастови групи) от училищата в Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Италия, Македония, Черна Гора, Сърбия и Словения  и се провежда в три кръга: предварителен, полуфинален и финален.

За финалния кръг са се класирали 10 ученици от цялата страна, една от които е Ния Георгиева. Надпреварата се е провела на 14, 15 и 16 май 2016г.  в гр.Лидо ди Йезоло провинция Венеция, Италия.

Отличени с поздравителни адреси и предметни награди са и Марио Бошнаков от 7 клас и Окан Мемишев от 8 клас – и двамата ученици в СОУ “Хр.Ботев“ в гр.Никопол. Те са носителите съответно на златен и сребърен медал от Националното състезание по Авиомоделизъм, клас „Тренкорд“ – 1,5 кум.м. за деца и юноши в град Ловеч.

Рекламни подаръци от община Никопол са получили всички зрелостници от училището в Никопол. В своето обръщение към тях кметът на общината им е пожелал винаги да следват пътя, който са избрали с вяра, защото тя е най-мощната сила на света.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: