Нови успехи за Автомоделния клуб от Левски

20.05.2016 9:50

20.05.avto2

Първо място завоюва отборът по авиомоделизъм – деца до 14 г. на Левски, на Национално ученическо състезание по авиомоделизъм от 13 до 15 май в Ловеч, информира Пламен Пенчев от Автомоделен клуб – Левски. В състезанието, организирано от МОН, са участвали отбори от Ловеч, Русе, София, Пловдив, Разград, Търговище, Бургас, Долна Митрополия.
„Силният вятър от 6-7мс. отдалечаваше моделите на 1-2 км от мястото на старта, което допълнително изморяваше децата при намирането им, но за това помагаше и Пламен Василев. Заслужено първо място за отборния дух и умения на децата Аркан Адем, Атанас Христов и Елена Пламенова от ОУ„Максим Горки” и Викторио Теодосиев, Севтин Тодоров от ОУ „Христо Ботев” – Българене”, сподели Пенчев.

20.05.avto1
Мирослав Русев от АМК –Левски e първи в клас 1/12 Electric и трети в клас Electric Stock в първи кръг от Държавния шампионат за радио управляеми модели с електродвигатели на Българската федерация по автомоделни спортове в Сливница, проведено по същото време. В шампионата са участвали 38 състезатели от 6 клуба в страната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: