Плевен празнува цветен, светъл и слънчев! /фотогалерия/

15.05.2016 12:30

praznik 5

Слънчев и усмихнат Плевен днес празнува. Деца и родители, майки с бебешки колички, баби и дядовци, с усмивки на лица днес станаха част от тържествения ритуал по повод 15 май.

praznik 2

Точно в 11 часа шествието „Те прославиха Плевен”, предвождано от свещеници от плевенски храмове, спря на площад „Възраждане”. Сред високите гостите днес на празника бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, както и приятели на Плевен от побратимените ни градове. Ритуалът започна с издигането знамената на България, Плевен и ЕС. На площада малки момиченца раздаваха с усмивка флагчета с новото лого на Плевен.

praznik kmet

„На такъв слънчев, светъл и цветен празник трябва да говори сърцето, защото думите не могат да опишат това, което чувства сърцето. Думата, която ни е събрала на 15 май за пореден път е обич. Обич към нашето минало, преклонение пред нашите предци, хората, създали Плевен, поддържали жива традицията през вековете, които направиха така, че днес ние да се чувстваме горди и достойни граждани на един прекрасен град. Второто, което ни обединява е днешният ден на Плевен. Кметът и неговият екип са длъжни в името на Плевен, в името на всички плевенчани да работят така, че градът ни да изглежда такъв, какъвто винаги сме го искали и виждали в мечтите си – пъстър, цветен, колоритен, многообразен. Но най-големият смисъл е това, което предстои – бъдещето, бъдещето на тези, които  идват след нас, на нашите деца. Само тогава Плевен ще има бъдеще, ако достойно почита своето минало, помни уроците на предците, не забравя задачите и делата на днешния ден, но е отправил поглед към бъдещето, за да го осигури достойно за своите деца, за да остават те в Плевен, да развиват града и да го направят такъв, какъвто те го заслужават и виждат в мечтите си”, каза в приветствието си към плевенчани днес кметът Георг Спартански. Той специално благодари на гостите от побратимените на Плевен градове – Ростов на Дон, Битоля, Кавадарци и Плоцк, Полша.

„Нека всички работим така и да дадем най-доброто от себе си, всеки на своята позиция и да направим Плевен по-добър, по-пъстър, по-цветен, по-красив, да бъде гордост за всички нас. Да бъде действително бисер в огърлицата от всички градове. Нека обичаме Плевен, нека обичаме България. Нека докажем, че сме достойни продължители на делото на нашите предтечи и ще оставим един достоен и добър град за живеене на нашите деца. С Плевен в сърцата и със сърце за Плевен!”, призова кметът Спартански.

praznik cacheva

„15 май е нашата дата, датата на празника на Плевен…Днес на този ден сред разцъфтелите градини на Плевен ние се срещаме с приятели, за да се усмихнем, защото обичта към града ни трябва да прояви в усмивка. Тази усмивка да бъде обещание за работа в интереса на нашия град, за единение на нашия град, за неговото бъдеще. Честит празник!”, пожела и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

praznik hor

Празникът днес продължи с концерт на Общински духов оркестър и Общински хор „Гена Димитрова”.

Довечера от 20 часа отново на площад „Възраждане” ще е кулминацията на празничния 15 май с концерти на рок група „Криминале” и на легендата на българската музика Васил Найденов. От 23 часа ще има празнична заря.

Честит празник, Плевен!

praznik 1

praznik 3

praznik 4

ppraznik

praznik 7

praznik 6

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: