Фирми представиха продуктите и услугите си в изложението „Успешни заедно“ в Плевен

14.05.2016 16:06

14.05.oic

Областният информационен център в Плевен даде възможност на малки и средни предприятия, включили се в различните инициативи на националната кампания „Успешни заедно“, да представят своите продукти и услуги на площада в Плевен.
Производителите „ИТА БЪЛГАРИЯ” EООД, „ДМТех“ ЕООД, „ВЕДА“ ООД, „АКТУАЛ СИСИ“ ЕООД и представителите на сектора на услугите „ДАРИ ТРАВЪЛ КОМЕРС“ ЕООД, „ЕКО ЛЕД ЛАЙТ“ ЕООД, „РЕПРО ИНОВА“ ООД, СД „ЗОНАТА – НАЦКОВИ И СИЕ“ и „ЦЕНТЪР ЗА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И МЕНИДЖМЪНТ“ ООД приеха предизвикателството да споделят в рамките на събитието своя положителен опит в проектната работа и да насърчат колегите си да търсят финансова подкрепа от еврофондовете, за да осъществят бизнес идеите си.
Изложението на открито на 14 май впечатли с пъстротата на изнесените продукти и привлече вниманието на стотици плевенчани. Те имаха възможност да получат пряко от изпълнителите подробна информация за отлично реализирани проекти с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Тематичният спектърът е много широк – постигнати са технологично обновяване и енергийна ефективност, наети са работници и служители по мерките за субсидирана заетост, подобрени са професионалните знания и умения и ключови компетентности на работещите. Две от фирмите започват работа благодарение на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност и стартиране на собствен бизнес. Стойността на безвъзмездната финансова помощ варира от около 16 000 лв. до почти един милион лева за отделен проект.
Повечето от участниците в събитието се поздравиха с пореден успех – проектните им предложения по процедура „Ново работно място 2015“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ са получили висока оценка и ще подпишат договори за финансова подкрепа.
Кампанията „Успешни заедно“ е организирана от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на ЕСИФ в България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: