Топка с автографите на футболистите на „Нотингам“ подари Николай Тодоров на кмета Спартански

11.05.2016 13:15

11.05.koko1

Футболистът на английския „Нотингам Форест“ Николай Тодоров бе гост в кабинета на кмета на Община Плевен Георг Спартански днес. На срещата присъстваха още Иван Кюлджийски – зам.-кмет с ресор „Младежки дейности, спорт и туризъм“ и бащата на младия и талантлив плевенски футболист – Николай Тодоров – старши. Гостът изненада приятно градоначалника с футболна топка с автографи на съотборниците му от „Нотингам“, която зае достойно място в кабинета на Спартански.

11.05.koko2
Георг Спартански не скри, че е запален футболен фен и сподели с Николай Тодоров, че следи постоянно новините около случващото се с него на Острова. Кметът прояви интерес да научи от първа ръка как протича подготовката на футболистите в Англия, като направи паралел с не особено розовата българска футболна действителност. Младият плевенчанин посочи, че в Англия има 92 професионални отбора и конкуренцията между футболистите да намерят място в тях е огромна. Трябва постоянно да бъдеш на ниво, защото ако те освободят от един отбор, трябва да си направил впечатление на някой от другите, за да продължиш кариерата си, сподели Николай. Той отбеляза, че особено трудно в това отношение е за младите футболисти. „В Чемпиъншип, например, в момента тече голяма чистка и всички клубове освобождават по 7-8 футболисти – дори от първите си отбори. Това допълнително усложнява положението на играчи на моята възраст, защото търсейки си отбор, вече трябва да се конкурират с доста по-опитни футболисти“, сподели играчът на „Нотингам“.

11.05.koko3
Най-важното е да бъдеш здрав. Щом са те оценили в родината на футбола, едва ли има какво да доказваш в България“, обърна се към младия плевенски талант кметът Спартански, като му пожела още много успехи.

11.05.koko4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: