От Левски и Кнежа днес започва раздаването на хранителни пакети за хора в нужда от Плевенска област

09.05.2016 10:10

hrani-es2

От днес в изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица БЧК започва поетапно раздаване на неразпределените на първи транш хранителни продукти на допълнително включени в програмата уязвими граждани.

Раздаването ще продължи до 27 май и всички допълнително включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане лица ще получат по 14,88 кг хранителни продукти – 5 кг брашно, 3 кг спагети, 3 кг леща, 1,6 кг компот, 1 кг конфитюр, 0,280 кг локум и 1 л. нектар.
В допълнителните списъци на АСП са включени следните категории граждани:
• лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т. ч. и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл. 16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности;
• лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги резидентен тип или в общността по реда на ППЗСП;
• лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.
Раздаването ще се извърши от служители и доброволци на БЧК в обособени за целта пунктове в областта. Всеки правоимащ, включен в допълнителните списъци ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Съгласно графика, публикуван вече на сайта на БЧК (www.redcross.bg) началото на кампанията за област Плевен ще е в Левски и Кнежа днес, 9 май. Получаването на пакетите в Левски там ще е до 13 май в спортна зала на ул. „Н. Вапцаров” 1. В Кнежа посоченият пункт е на ул. „Марин Боев” 69.

За кметствата в община Плевен раздаването започва на 10 май. Същата дата е определена за Белене и Пордим. В крайдунавския град пунктът ще е на ул. „Възраждане” – общинска автобаза, а в Пордим – ул.”Ив.Божинов”-№1. От 11 май започва раздаването на хранителните пакети в Червен бряг, Долни Дъбник и Искър. Пунктът за Долни Дъбник е на ул.”Хр.Янчев ”  №63, Червен бряг – ГУМ, Искър – ул.”В.Терешкова”№4.

От 12 май ще започне предоставянето на помощта за Гулянци и Долна Митрополия. Пунктовете са – Долна Митрополия на ул.”Цоньо Матев” №5, а Гулянци – ул. „В.Левски” 32.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: