Детска градина в Плевен е домакин на областен конкурс-изложба за дидактични помагала и пособия

08.05.2016 10:01

gradina

Утре, 9 май, от 13 часа в салона на ЦДГ „Юнско въстание“ гр. Плевен предстои провеждането на традиционния областен конкурс-изложба за дидактични помагала и пособия по темата „В света на природата – природните забележителности на моето родно място”. Това информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен, който е организатор на проявата с подкрепата и сътрудничеството на Община Плевен и Регионален комитет – Плевен към Българския национален комитет на Световната организация по предучилищно образование – ОМЕП.

Целта на конкурса е творчески и оригинално да се покажат ценността, уникалността и разнообразието на природния свят, който ни заобикаля; да се акцентира на хармонията между природата и децата и отношението на човека към нейното опазване; да се работи за развитие на сътрудничеството между учители, деца и родители в осъществяване целите на екологичното образование и култура; да се опознае родния край и неговите природни забележителности; да се покажат грижите на децата и заинтересованите страни в опазването на природните богатства на Плевенския регион; да се способства и съдейства за обмен на опит и популяризиране на добри педагогически практики в предучилищното образование.

При откриването на изложбата авторите на отличените дидактични помагала и пособия в различните категории ще имат възможността да презентират своя творчески продукт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: