2209 четвъртокласници в Плевенско ще се явят на малките матури

05.05.2016 8:41

27.07.izpiti

Национално външно оценяване на учениците от ІV клас през учебната 2015/2016 година започва на 10 май с препитването по математика, информират от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. На т.нар. малки матури в Плевенска област трябва да се явят 2209 деца.

След 10 май предстои изпитът по Български език и литература на 12 май, на 13 май е препитването по Човек и природа, а на 16 май по Човек и обществото.

Изпитването по всеки предмет започва в 10.00 часа и се провежда едновременно за всички паралелки от ІV клас във всяко училище, уточниха от РИО-Плевен. Времето, което ще имат четвъртокласниците, е 40 мин. или един учебен час. Те ще трябва да решат тест.

Учениците със специални образователни потребности ще имат на разположение 80 минути. За тези от тях, които се обучават интегрирано в учебните заведения и които ще участват в изпитванията по решение на училищния екип, се осигурява подкрепяща среда.

В деня на всяко изпитване, учениците следва до 9.45 да заемат местата си в училищните зали, определени за изпитването. Класните ръководители на учениците от ІV клас напомнят на учениците, че в дните на изпитванията трябва да носят чертожни инструменти – линия, триъгълник, транспортир, пергел, резервни химикалки и моливи.

След приключване на изпитването по съответния предмет и оценяване на писмените работи на учениците, резултатите от външно оценяване на учениците от ІV клас се въвеждат в зададения електронен формат в сайта на Министерството на образованието и науката за НВО ІV клас. Критериите и изискванията за проверка  и оценка на писмените работи на учениците от ІV клас са определени от Министерството на образованието и науката.

По график и ред, определен от директора на училището, училищната комисия по подготовка и провеждане на изпитванията дава информация на учениците и родителите им за получените оценки на писмените работи, добавят от РИО-Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: