Ученици от Плевен направиха дарение на приют за бездомни животни

01.05.2016 10:18

decata dariteli

Група ученици от плевенската Езикова гимназия направиха дарение на приют за бездомни животни в Плевен, който се поддържа на доброволен принцип от група  граждани. Те се грижат за прибрани бездомни кучета с храна и лекарства.

Благородната идея е на Марк Томов,деветокласник от Езиковата гимназия, който освен спортни успехи в Карате (Марк е многократен медалист от Европейски и Световни първенства по карате) има и друга страст – животните. Самият той отглежда в дома си редки видове -хамелеон, тарантули, змии, екзотични видове гущери и др.

mark

Идеята на Марк да помогнат на бездомните животни споделят и група негови съученици и приятели, и след организация  я осъществяват  в първия ден от Великденските празници – 29 април, научи „Плевен за Плевен”.

Те успяват да съберат в собственоръчно изработената кутия за дарения средства, с които закупуват  към 100 кг. различна храна, лакомства, чинии за хранене, завивки  и играчки за животните.

С отношението си те са направили  деня на бездомните животинки истински празник.

Ето част от екипа, който успява да осъществи тази благородна мисия:

Главния идеолог – Марк Томов, който дава идеята и организира процеса. Катрин Христова ,Камелия  Тончева, Никол  Йорданова –трите от 6в клас на ГПЧЕ, които направиха кутиите за дарението и събираха средствата (със разрешение на директора).

momche

Група ученици от ГПЧЕ и други училища, които се включиха със закупени от тях храна и играчки.

„Тази наша  инициатива е показно за това, че трябва да се грижим за безпомощните“, казват младежите. Пример е за активна гражданска позиция.Те се надяват и други хора да последват техния пример и да отделят минимални средства за животните в нужда, както и да пробудят органите в Общината, които отговарят за обезопасяването на града ни от бездомните кучета и осигуряването на подслон за тях.

Снимки: Личен архив

momiche

#тагове:

НАЙ-НОВИ: