Сдружение „Справедливост“ с кампания за събиране на средства за ремонт на храм „Света Троица“ в Плевен

29.04.2016 9:48

29.04.troica

Сдружение „Справедливост“ започна кампания за събиране на средства за реставрация и ремонт на плевенския храм „Света Троица“, съобщиха от Сдружението. Инициативата не е нова, като от „Справедливост“ припомнят, че със средства от дарения през 2011-а започна реставрация на стенописите. Първият етап от реставрирането е завършен през 2012-а от проф. Григоров – преподавател по реставрация в Художествената академия в София и неговия бивш студент Владимир Цветков. През втория етап – от 2014-а до 2015-а, са реставрирани олтарната стена с прилежаща малка част от южната стена, царските двери и олтарната завеса. През настоящата 2016-а е завършена реставрацията на дърворезбата на владишкия трон.
Храмът се нуждае от реставрация на иконописите на южната стена и купола, на икони, от нов под, отоплителна инсталация, ремонт на фасадата, подмяна на дограмата, закупуване и монтирани на стълбищен платформен подемник за хора с увреждания. Надяваме се на подкрепа от Общината и държавата, на политическите партии, на настоятелствата на останалите храмове в града. Призоваваме плевенчани да помогнат за възстановяването на храм „Света Троица“. Помогнете да запазим завета на предците ни! Помогнете да запазим и принесем християнските ценности, доброто, българската същност, родова памет и принадлежност и да я предадем с чест и достойнство на децата ни, апелират от Сдружението.
Парични средства ще се набират на специално открита банкова сметка в лева, както следва:
Банковата сметка е в Уникредит Булбанк
Bank BIC: UNCRBGSF
Сметка: BG 71 UNCR 7000 1522 599 062
СДРУЖЕНИЕ „СПРАВЕДЛИВОСТ”
Парични средства могат да се дарят и в храм „Света Троица” в специално поставените кутии, както и чрез системата PayPal.
„Да не оскудява ръката, която дава!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: