В Гулянци се проведоха общинските ученически състезания „Гражданска защита” и „Млад огнеборец”

28.04.2016 15:20

28.04.gulqnci2

В сряда на базата на археологическия резерват Улпия Ескус в с. Гиген се проведе общинското ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации – 2016”, съобщават от пресцентъра на Община Гулянци. В състезанието участваха отборите на домакините от СОУ „Асен Златаров” с.Гиген, СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, ОУ „Христо Ботев” с. Брест и ОУ „Христо Ботев” с. Милковица. Представянето на учениците оценяваше комисия с председател Цветомир Цанков – специалист „Гражданска защита” в Общинска администрация.
Състезанието се проведе в два етапа – теоретична и практическа част. В първият етап децата решаваха индивидуален тест за проверка на знанията им за правилата за поведение при бедствия и извънредни ситуации. Вторият етап се поведе под формата на състезателни игри, в които учениците демонстрираха бързина и съобразителност при избор и поставяне на индивидуални предпазни средства, херметизация на помещения, реакция при различни видове замърсявания и оказване на първа помощ.
Най-добре в надпреварата се представи отбора на Гиген, следван от отбора на Гулянци, трети се класираха учениците от Милковица и четвърти – Брест. Всички участници в състезанието получиха индивидуална грамота и награда. Отборите също бяха наградени за отличното си представяне. След състезанието учениците и техните ръководители посетиха разкопките на древноримския град Улпия Ескус.

28.04.gulqnci1

На 22 април се проведе традиционното районно състезание по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец”, в което участваха училищните отряди на СОУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, СОУ „Асен Златаров” с. Гиген, ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица и ОУ „Хр. Ботев” с. Брест. Домакин и организатор на мероприятието бе РС ПБЗН гр. Гулянци. Младите огнеборци се състезаваха в две дисциплини – „Щафетно бягане с препятствия” и „Бойно разгръщане на състезателна пътека”.
Най-добре в дисциплините се представиха момичетата и момчетата от отряда на ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица и те се класираха за областното състезание, което ще се проведе в град Плевен на 11 май. На второ място остана отбора на Гулянци, трети се класираха Гиген и четвърти – Брест. Началникът на РС ПБЗН гр. Гулянци – Валери Предов награди отрядите с грамоти и топки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: