Свилен Атанасов: Заедно ще направим така, че БСП-Плевен да разшири своето влияние

26.04.2016 12:25

svilen atanasov

„Заедно ще направим така, че БСП-Плевен да разшири своето влияние”. Това е една от първите задачи, които си поставя да изпълни Свилен Атанасов, избран за председател на Общинския съвет на БСП-Плевен по време на 46-ата конференция на плевенската партийна организация, проведена на 17 април в читалище „Съгласие”. Днес той даде своята първа пресконференция заедно със Стефан Бурджев, областен лидер на Младежкото обединение на БСП и с Ева Маринова, член на НС на Обединението на жените социалистки и председател на плевенския клуб.

bsp atanasov

Атанасов подчерта, че четири последователни мандата в Плевен БСП не е успяла да се представи добре в местните органи на самоуправление. „Така, че непосредствената задача, която  е пред нас, е доброто представяне в местните органи за самоуправление след 3 години и половина и от сега започваме да работим за наша кандидатура за кмет. Смятам, че идва моментът, когато ще се поздравим с успешно представяне на местни избори в нашата община”, категоричен бе Атанасов.

Новият лидер на БСП в Плевен подчерта, че ще се работи за разширяване на вътрешнопартийните структури, за тяхното позициониране и излизането им от тесния вътрешнопартиен формат. „БСП е най-голямата лява политическа сила и на местно, и на национално ниво, и като такава ще се бори за утвърждаване на социално ангажирани политики”, заяви Свилен Атанасов. Той наблегна на факта, че с годините населението на Плевен все повече намалява, индустрията не се развива, липсват варианти за реализация на младите и хората в активна възраст.

„За прокарване на нашите политики на местно ниво ще разчитаме изключително много и на нашите хоризонтални структури – Движение на ветераните, Движение на жените социалисти и Младежкото обединение”, добави още Атанасов.

По време на конференцията освен изборът на председател на БСП-Плевен е бил утвърден и най-висшият постоянно действащ ръководен вътрешнопартиен форум на местно ниво – Общинският партиен съвет. „От 41-те избрани членове на Съвета над 20 са новите лица”, подчерта Атанасов. И добави, че това са млади хора до 35-годишна възраст, представители на различни гилдии, както и хора в активна възраст, които никога не са участвали във вътрешно партийните органи на БСП. „Това е показателно за чаканото обновление в БСП”, коментира новият лидер на плевенската структура.

„Аз съм изключително голям оптимист за бъдещето на Плевен и на градската организация на БСП. Свилен е изключително дисциплиниран и партиен човек, отворен е да се върши работа и да се върви напред. Убеден съм, че ще работи много добре във всяка една посока – вътрешнопартийна и публична политическа дейност”, каза по повод избора на нов председател на БСП-Плевен и Стефан Бурджев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: