56 абитуриенти в неравностойно положение от Плевенско ще имат днес своя звезден бал

25.04.2016 7:22

25.04.festival

Тази вечер мечтата на 56 момчета и момичета в неравностойно положение от област Плевен за звезден бал ще се сбъдне. Именно днес ще се проведе финалът на инициативата „Фестивал на красотата”, която за втора година се провежда от Националното сдружение на сираците в България с председател Слави Михайлов, както и от благодетелите, помогнали тези младежи да изживеят тази своя мечта.

Момчетата и момичетата, които вече са готови за балната си вечер, са от общините Никопол, Белене, Долни Дъбник, Плевен, Кнежа, както и от село Чомаковци, община Червен бряг. И тази година благотворителното събитие„Фестивал на красотата” е под патронажа на депутата от ГЕРБ Владислав Николов.

Началото на бала ще бъде поставено пред Областна администрация – Плевен. Там абитуриентите ще бъдат посрещнати от областния управител Ралица Добрева, кметовете, подпомогнали инициативата. В празнично шествие ще се отправят към плевенския театър, където заедно с популярни изпълнители, които ще се погрижат за атмосферата на бала, ще минат по червения килим, ще си направят снимки и след това ще потеглят за празничната вечеря.

И тази година ще има конкурс за Мис и Мистър „Звезден блясък” с осигурени награди.

38 от абитуриентите, които подпомага НССБ, са заявили, че ще продължат образованието си в университет. Петима пък завършват с отличен успех, а трима планират да заминат на работа в чужбина при свои близки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: