Хората в Пелишат алармират за опасен мост

25.04.2016 14:19

Peli6at 4

Един от мостовете в селото ни има нужда от спешен ремонт, покривът на читалището тече, централният път в Пелишат е целия в дупки и също трябва да бъде ремонтиран. Проблем за селото е и водоподаването, тъй като тръбите на ВиК мрежата са стари, а това е причина за чести аварии.

За тези проблеми са алармирали днес жители на село Пелишат по време на изнесена приемна в населеното място на председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. В срещата, провела се в местното читалище, е участвал и кметът на селото Петър Лачев, информират от пресслужбата на ОбС-Плевен.

Peli6at

Опасният мост, за който алармират в Пелишат, се намира се на ул. „Трифон Гърчев“ и свързва централната част на селото с една от махалите. Преди време Комисия правила проверка на място и установила проблемите, но отпуснатите първоначално около 23 000 лв. са недостатъчни за ремонта. Проблемен е и втори мост в Пелишат – този на  главния път Пелишат – Вълчитрън.

Жителите на Пелишат са поставили въпроса и за лошото състояние на централния път в селото. Пътят е с общински статут и на практика ремонта му е в правомощията на Община Плевен. Проблемни са и част от малките улички в селото.

Peli6at 2

В населеното място имат проблем и със сградата на местното читалище „Пробуждане 1897“. Сградата е стара и досега по нея са правени само козметични ремонти. Най-зле е покривът, който се руши от години и има течове. Преди време фирма изчислила, че ремонтът на покрива ще излезе около 6000 лв. И парите, и ремонтът са проблем, защото читалището не разполага с такива средства, а и сградата е с общински статут, е станало ясно от изказване на председателя на читалището Юрий Мичев.

Peli6at - 4itali6te

Пред Мартин Митев хората в Пелишат са поставили и въпроса за състоянието на ВиК мрежата в селото. По думите им тя е остаряла и това е причина за честите аварии. Повдигната е била и темата за липсата на програми за временна заетост тази година, което води до проблеми с почистването на населеното място.

По всички поставени въпроси жителите на село Пелишат са  поискали от председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев да съдейства за тяхното решение.

Peli6at 1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: