Област Плевен става част от Европейската имунизационна седмица

25.04.2016 15:57

vaksina bebe

В периода 24 -30 април се провежда Европейска имунизационна седмица 2016г. РБългария се включва за девети пореден път. Кампанията ще се осъществи и в област Плевен, тя е организирана от Световната здравна организация.

Целта й е увеличаването на имунизационния обхват като се обърне внимание на важността на имунизациите особено за уязвимите групи от населението.

Тази седмица ще бъде чествана и от останалите региони на СЗО и в глобален план като Световна Имунизационна Седмица под наслов „Да запълним имунизационната празнина“.

Европейската имунизационна седмица 2016 ще е с насоченост към постигнатия прогрес по отношение елиминацията на морбили и рубеола, както и на оставащата празнина между защитените и уязвимите от ваксинопредотвратими заболявания хора. Постигнатият успех от много държави показва, че морбили и рубеола могат да бъдат елиминирани от всички държави от Европейския регион.

Благодарение на имунизациите, повечето родители на малки деца в Европейския регион не са виждали заболял от морбили или рубеола. Обучавайки родителите относно ваксините и болестите, от които те предпазват, е в основата на  запазването на доверието във ваксините.

Повече информация за кампанията и за важността на ваксините, можете да научите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: