Плевен днес е домакин на открит турнир и Купа „България“ по спортни танци

23.04.2016 8:00

Днес Плевен ще е домакин на голямо спортно събитие – открит турнир и купа България по спортни танци. Организатори на проявата са община Плевен и клуб по спортни танци „Дъга”. Турнирът се провежда да първи път в Плевен, информира Жени Василева – треньор на клуб по спортни танци „Дъга” и лицензиран съдия към Българската федерация по спортни танци. 250 са очакваните двойки. Те ще бъдат оценявани от 24 съдии, 12 от тях с най-висок лиценз към Българската федерация по спортни танци.

20.04.tanci2

Състезанието ще се проведе в три части, поясни Жени Василева. Първата е турнира „Изгряващи звезди”, в който участват некартотекирани двойки, соло момичета и формации. Той ще започне в 10 часа. В 13 часа е началото на Открития турнир по спортни танци за картотекирани двойки във всички възрастови класове и групи. Най-престижната част – надпреварата за „Купа България” е в 17 часа. Там плевенчани ще имат възможност да видят най-добрите танцови двойки в България, информира Жени Василева. Специално за турнира от Италия пристига и смесена двойки от българин и италианка.
Престижната надпревара по спортни танци ще се проведе в зала „Спартак”. Василева не скри, че турнирът в Плевен ще е единственият в страната със свободен вход. Направих го, защото много исках да покажа на целия град какъв красив и труден спорт са спортните танци, обясни решението си Жени Василева.
Главен съдия на турнира ще е Пламен Балабанов, а съдия по ограниченията ще е Красимир Евтимов. Победителите ще получат купи, медали, грамоти и предметни награди. По време на състезанието ще бъдат обявени и хората, помогнали спортното събитие да бъде реализирано.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: