Плевенчани отново са активни в „Книги за смет”

23.04.2016 12:09

smet 1

Плевенчани отново са активни с кампанията „Книги за смет”, която днес се провежда в града. Пунктовете са разположени пред Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и има още време да се включите в инициативата.

Организатори са издателство Smart Books и фондация Credo Bonum.

smet

За да участвате в „Книги за смет” 2016 е нужно да съберете и предадете 1 килограм пластмасови отпадъци. В замяна ще получите талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Това е максималният брой книги, които един участник ще може да вземе, независимо от обема на предадените отпадъци.

smet 2

Какъв тип отпадъци може да донесете за рециклиране: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира, кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко, туби и шишета от козметика и санитарни продукти, пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси, найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио, пластмасови играчки и други пластмасови изделия. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място. Няма да се приемат блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества, домакински електроуреди, авточасти и др., както и отпадъци, които не са пластмасови.

За приемането на пластмасовите отпадъци в избраните градове ще бъдат поставени жълти контейнери от Екопак България. Събраните отпадъци ще бъдат допълнително сортирани според вида пластмаса, след което ще преминат процеса на рециклиране, за да заживеят своя нов живот.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: