Мая Манолова изненада Снежана Кежева – плевенчанката, заради която тръгна „Великден за всеки”

21.04.2016 13:59

maq 3

Изненадващо посещение направи днес омбудсманът на Република България Мая Манолова в дома на плевенчанката Снежана Кежева. Именно тя стана причина да бъде започната кампанията „Великден за всеки”, чрез която ще бъдат подпомогнати пенсионери, останали без бонуси за един от светлите християнски празници.

В духа на изпълненото обещание Мая Манолова донесе две чанти с храна, която подари на семейството на Снежи.

maq 1

„На мен и на много други хора не им е проблем да дарят на пенсионер, който не получава подкрепа от Правителството за Великден или за Коледа, защото винаги ще има един праг, но това не пречи на други хора да окажат подкрепа”, каза Манолова. И добави, че в кампанията са преведени различни суми пари и 2, и 5 и 10 лв., дори пенсионери са превели малки суми. Омбудсманът подчерта, че благодари на бизнеса в страната, който е социално чувствителен и е оказал помощ на кампанията.

Снежи Кежева разказа, че и тя се е включила в кампанията като е изпратила един SMS. И традиционно помага на хора в нужда така, както може – мартенички за малчуганите в Дом „Майка и дете”, плела е терлички за деца с увреждания и т.н.

На финала на гостуването Снежи подари на омбудсмана ръчно изработени картички за нея и за нейния екип.

maq 2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: