В ДМСГД-Плевен откриха модерен Център по физикална медицина, рехабилитация и ерготерапия /снимки/

21.04.2016 14:19

center 4

Омубдсманът Мая Манолова бе в Плевен днес, за да открие модерния Център за физикална медицина, рехабилитация и ерготерапия в Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД). Инвестицията от 60 000 лв. за оборудването на Центъра е станала възможна след дарение от страната на хипермаркети „Кауфланд”.

„Преди месец бях в Плевен и директорът на дома много образно ми представи нуждите на децата. Тогава на място се запознах и видях какви са проблемите и необходимостта от рехабилитация и лечение на децата, настанени тук. Поех ангажимент, че ще намеря спонсор, който би закупил необходимата техника. Намерих го и техниката вече е тук“, разказа омбудсманът на Република България.

center 3

„Апаратурата може да се ползва абсолютно безплатно и от всички деца, които живеят в семействата си и са от област Плевен”, подчерта директорът на ДМСГД Десислава Георгиева.

cebter 4

В момента в дома са настанени 68 деца на възраст от 0 до 19 години. 15 от тях вече използват услугите на центъра. В дома е изградена и функционира зала за рехабилитация през свободното пространство и сензорна стая. В процес на изграждане е Монтесори стая, има одобрен и дарителски проект за ателие по психомоторика.

За това как може да се ползва Центъра от деца от региона, може да научите чрез сайта на ДМСГД-Плевен – http://dmsgd-pl.bg/.

center 2

center 1

center

#тагове:

НАЙ-НОВИ: