200 танцьори от „Северняците“ със специална изненада за тазгодишния фестивал „Любимото ми хорце“

20.04.2016 11:13

20.04.severnqcite1

Под пълна пара върви подготовката за втория Национален фестивал за народни хора „Любимото ми хорце”, организиран от плевенския Клуб „Северняците“. Това сподели за „Плевен за Плевен“ ръководителят на клуба Джейлян Демирев. Както писахме, танцовият форум ще се проведе на 4 юни в Летния театър в „Кайлъка“. Целта на фестивала е полуляризиране и съхраняване на българския танцов фоклор.
Демирев сподели, че организаторите са преценили, че ще бъде най-рационално да има лимит от 20 участващи клуба, за да не бъде отегчително за публиката. Голяма част от клубовете вече се представиха на плевенска сцена в първото издание на фестивала, а освен тях ще дойдат и нови групи от София, Бургас, Добрич, Русе, анонсира ръководителят на „Северняците“.
Домакините са подготвили специална изненада за участниците, както и за зрителите, а дейно участие в нея ще вземат най-малките танцьори от клуба. „Организирах три групи за деца – от първи до четвърти, от пети до седми и от осми до дванадесети клас, които наброяват общо около 50-60 ученици. Заедно с по-големите възпитаници на клуба те ще излязат на сцената на самия старт на фестивала, като със специално подготвен блок ще отправят поздрав към гостите в Летния театър. Вероятно ще се съберем около 200 човека на сцената. Сигурно ще ни бъде малко тясно, но ще се постараем изненадата ни да се получи“, разказа Джейлян Демирев.
Той припомни, че по регламент всеки от участниците ще се представи с програма от 3 до 8 минути. След финала на фолклорния празник всички групи ще се съберат в центъра на Плевен – пред Военния клуб, където под съпровода на оркестър ще се извият кръшни хора.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: