Второкласници от НУ „Отец Паисий” – Плевен се включиха в Маратона на четенето

19.04.2016 15:19

2 klas 1

В НУ „Отец Паисий“ Седмицата на детската книга се провежда всяка учебна година и се организира в навечерието на Международния ден на книгата – 23 април. По този повод второкласниците посетиха Детския отдел на РБ „Христо Смирненски“, информира Албена Декова, председател на Комисията по връзки с обществеността в училището.

Освен четене на от любими детски книги, учениците решаваха в работа по групи езикови задачи, свързани с прочетените откъси. По главата „Заговезни“ от „Патиланско царство“ написаха писмо от Патиланчо до Смехурко. „Бръкнаха“ в „Торбата с шегите“ на Хитър Петър и изиграха пантонима, с която разсмяха своите съученици и показаха, че четенето на книги може да бъде забавно. Откриха и поправиха всички грешки в писмото на Пипи от „Пипи тръгва на училище“. Припомниха си граматическите категории на съществителните, прилагателните и глаголите, които откриха в откаса „По петите на насекомото“ от „Ние врабчетата“. Провериха колко извесетен е Мечо Пух на децата, като зададоха въпроси за любимия си герой и потърсиха отговорите в книгата. А героите на Шарл Перо – Червената шапчица и Вълкът, оживяха в драматизиране на техните диалози.

Така Маратонът на четенето се превърна в урок по четене с разбиране и учениците разшириха своите езикови компетентности в унисон с европейските и световните стандарти. 

Снимки: НУ „Отец Паисий” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: