70 години празнува ПГСС „Никола Й. Вапцаров” в Левски

18.04.2016 12:06

pgss levski

За честване на 70-годишен юбилей се готви ПГСС „Никола Йонков Вапцаров” в град Левски. Първият ден от празничната поредица ще бъде 25 април с конкурс за есе, стихотворение и рисунка на тема „Моето училище”.

На следващия ден ще се проведат състезанията „Аз мога” за майсторско управление на трактор и агрегатиране на машина с ученици от ХІ и ХІІ клас, както и „Аз знам” за решаване на задачи от икономическите дисциплини. На 3, 4 и 5 май ще се проведат спортни състезания по волейбол, баскетбол и тенис на маса.

Тържественият концерт за празника на гимназията ще се състои на 13 май  в салона на читалище „Георги Парцалев” – гр. Левски.

„От създаването му до сега училището се стреми да подготви учениците си като добри специалисти, стремящи се към постоянно професионално развитие и усъвършенстване. Днес гимназията предоставя на младите хора избор за обучение по две професионални направления – „Растениевъдство и животновъдство”, професия „Техник на селскостопанска техника” и „Администрация и управление”, професия „Икономист” като  подготвя кадри в сферата на селското стопанство и икономиката.”, посочва директорът на гимназията инж. Йордан Димитров. „Празникът е и равносметка, размисъл, тържествено обещание. Обещание да бъдем по-добри, да работим повече, за да осъществим своите мечти, за да бъдем полезни на себе си, на гр. Левски и на България.”, добавя още той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: