27 фиданки засадиха малчуганите от ЦДГ „Чучулига“ – Плевен

15.04.2016 14:07

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По инициатива на педагогическия екип на ЦДГ №6 „Чучулига“ – Плевен днес децата от подготвителните групи „Мечо Пух“ и „Бон-бон“ участваха в засаждане на 27 дръвчета в района на квартал „Воден“. Това научи „Плевен за Плевен“ от директора на детската градина Венета Лукова. Залесяването бе осъществено със съдействието на отдел „Екология“ при Община Плевен. Фиданки на копривка и ясен бяха осигурени от „Паркстрой ЕООД“ –Плевен.
Под ръководството на Анелия Танева, Валентина Ненкова и Малинка Василева, с помощта на много родители, баби и дядовци, децата с много ентусиазъм се включиха в засаждането – придържаха фиданките изправени в гнездото, покриваха корените с почва, притискаха пръста и поливаха.

15.04.dravcheta3
Седмицата преди засаждането, учителките на децата от двете групи, запознаха малчуганите с ползата от горите, показаха им снимки и им разказаха за дървесните видове, които ще засаждат. Децата се чувстваха много радостни от това, че са направили едно добро дело за природата и за хората, които живеят в близост до района. Изпитваха гордост и от това, че със собствените си ръце са засадили живот! А за да се превърнат фиданките в гората на „Чучулигите“, поне един път месечно те и другите деца от детската градина ще ходят да ги поливат.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: