Плевенчани могат да подкрепят Националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”

15.04.2016 16:08

15.04.velikden

Националната кампания „Великден за всеки” – „Дари празник на баба и дядо”, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова, продължава да набира средства, напомнят от пресцентъра на Община Плевен. Инициативата е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери. Целта е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лв. най-нуждаещите се. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.
Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Българският червен кръст /БЧК/.
IBAN:BG03BUIB98885029906100
Банков код: BUIBBGSF
Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Изрично условие на кампанията „Великден за всеки” е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализацията на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места за закупуване ваучерите за храна.
Партньори на кампанията са: БЧК, Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, Националното сдружение на общините, „Български пощи”, неправителствени и работодателски организации.
Кампанията „Великден за всеки” набира и доброволци, които да съдействат за дарителска акция на пакетирани хранителни продукти в най-големите хранителни вериги. Те ще бъдат раздадени в регионите с най-малко пари по сметката. На сайта на омбудсмана www.ombudsman.bg са имената на координаторите в цялата страна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: