Открит летателен ден ще се проведе днес на летище Долна Митрополия

15.04.2016 7:19

Във връзка с приключване на обучението на първите шест пилота по нововъведената от Командването на ВВС интензивна летателна подготовка и връчването на нагръдни знаци „Военен пилот I-ви клас” каним всички любители на авиацията на открит летателен ден, който ще се проведе днес на летище Долна Митрополия. Това информират от Връзки с обществеността на Учебна авиационна група „Георги Бенковски“.

9.03.treta_
Учебна авиационна група „Георги Бенковски” ще отвори врати за посетители в 10,00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно – пропускателен пункт 3 (Източната страна на летището).
Входът е свободен!
Програмата включва:
11:00ч. Тържествена церемония по връчване на знаци „Военен пилот I-ви клас”
11:40ч. Летателна програма
Летателната програма ще се изпълнява със самолети L-39ZA и Пилатус РС-9М. В нея първите пилоти, завършили новия метод за летателна подготовка ще демонстрират част от придобитите способности – сложен пилотаж на малка височина, маневрен въздушен бой, прехват на самолет нарушител, атаки по земна цел и визуално въздушно разузнаване в двойка.
Посетителите ще имат възможност да разгледат статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника, която е на въоръжение в Учебната авиационна група.
ВАЖНО! Хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!

снимка – архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: