56 абитуриенти в неравностойно положение от Плевенско ще имат своя звезден бал

14.04.2016 12:14

slavi m

56 момчета и момичета в неравностойно положение от област Плевен ще имат своя звезден бал. За това са се погрижили от Националното сдружение на сираците в България с председател Слави Михайлов, както и благодетелите, помогнали тези младежи да изживеят една своя мечта.

Момчетата и момичетата, които вече са избрали своите тоалети, обувки и аксесоари, са от общините Никопол, Белене, Долни Дъбник, Плевен, Кнежа, както и от село Чомаковци, община Червен бряг, обяви днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен Слави Михайлов. Той беше заедно с Ива Митева, управител на търговски център „Макси” и Николай Монов, управител на парк-хотел „Кайлъка”, които са едни от спонсорите на инициативата.  И тази година благотворителното събитие „Фестивал на красотата” е под патронажа на депутата от ГЕРБ Владислав Николов. С дарения са се включили още Общините Кнежа, Пордим, Никопол и Белене, както и представители на бизнеса от Плевен.

Очакваният звезден бал ще се състои на 25 април. Началото ще бъде поставено пред Областна администрация – Плевен. Там абитуриентите ще бъдат посрещнати от областния управител Ралица Добрева, кметовете, подпомогнали инициативата. В празнично шествие ще се отправят към плевенския театър, където заедно с популярни изпълнители, които ще се погрижат за атмосферата на бала, ще минат по червения килим, ще си направят снимки и след това ще потеглят за празничната вечеря.

И тази година ще има конкурс за Мис и Мистър „Звзден блясък” с осигурени награди.

38 от абитуриентите, които подпомага НССБ, са заявили, че ще продължат образованието си в университет. Петима пък завършват с отличен успех, а трима планират да заминат на работа в чужбина при свои близки.

Генерален спонсор на звездния бал  е „Изворна вода БАЧКОВО“. От  Националното сдружение на сираците в България изказват специални благодарности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: