Любомир Паскулов, председател на рег.синдикат „Образование”: Работим в добър диалог с Община Плевен

14.04.2016 14:00

sindikati paskulov

Работим в добър диалог с Община Плевен, каза днес на брифинг в пресклуба на БТА Любомир Паскулов, председател на Регионалния синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” в Плевен.  Той подчерта, че с кмета Георг Спартански партньорството е започнало много добре като е бил финализиран новият колективен трудов договор на 17 февруари.

Най-доброто в този колективен трудов договор е възможността да се води пряк диалог, т.е. да има чуваемост и Общината да не взима еднолични решения, отбеляза Паскулов. Той подчерта, че след повече от 5-годишно прекъсване е възстановен Съветът за тристранно сътрудничество в образованието в Община Плевен. Изработен е и правилник за работата му. Общината показа добронамереност, ще се събираме по всеки един въпрос, иначе по правилник на всеки 2 месеца, но във всеки момент, когато ние или те сигнализират в рамите на няколко дни ще се събираме, обясни Паскулов.

Любомир Паскулов обърна внимание на предложението на синдиката да има две формули за разпределение на средствата в детските градини, което ще доведе и до по-голяма прозрачност. Едната ще касае делегираните държавни дейности, т.е. работните заплати, а другата – финансовите средства от местни дейности.

Коментари по национални проблеми от сферата на образованието по време на пресконференцията направиха Юлиян Петров /в средата/ – председател на Националния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и заместник-председателят Георги Шошев /вдясно/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: